Dakshingles

Dakshingles plaatsen in Hoofddorp

Dakshingles zijn een van de meeste gebruikte soorten dakbedekkingen voor hellende daken die er zijn. Dakshingles worden meestal gemaakt van bitumen en ze kennen vele voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld reguliere keramische dakpannen.

Voordelen van dakshingles

Het gebruik van shingles ten opzichte van andere soorten dakbedekking heeft veel voordelen. Hierdoor wordt er door architecten en aannemers steeds vaker gekozen voor deze soort bedekking. De grootste voordelen hebben wij voor je opgesomd:

  • Ze zijn licht en goedkoop: Dakshingles zijn erg licht. Hierdoor zijn ze een stuk makkelijker te plaatsen dan gebruikelijke dakpannen. Naast dat een lichter gewicht zorgt voor een makkelijkere plaatsing zorgt het ook voor een lichtere dakconstructie in zijn geheel. Dit zorgt er voor dat het qua kosten ook flink kan schelen.
  • Ze zijn sterk en duurzaam: Dakshingles zijn erg licht. Hierdoor zijn ze een stuk makkelijker te plaatsen dan gebruikelijke dakpannen. Naast dat een lichter gewicht zorgt voor een makkelijkere plaatsing zorgt het ook voor een lichtere dakconstructie in zijn geheel. Dit zorgt er voor dat het qua kosten ook flink kan schelen.
  • Ze zijn geluidsisolerend: Een groot voordeel van dakshingles is dat ze geluiddempend en isolerend zijn. Dit scheelt vooral wanneer het regent of hagelt. Dus hecht jij veel waarde aan het “gezellige” tikkende geluid van regen? Dan zijn shingles misschien niet geschikt.

Nadelen van dakshingles

Kennen dakshingles dan alleen maar voordelen? Nee helaas niet. Er zitten ook wat nadelen aan vast die je van te voren goed moet weten.

  • Beperkte levensduur: Het voornaamste nadeel van dakshingles is de beperkte levensduur. Gemiddeld gaan ze zo’n 20-25 jaar mee, na die tijd zijn ze wel aan vervanging toe. Dit klinkt misschien lang maar dakpannen gaan bijvoorbeeld 2 á 3 keer zo lang mee.

Soorten dakshingles

Dakshingles zijn er in veel verschillende soorten en kleuren. Dit geeft veel flexibiliteit en vrijheid wat betreft het uiterlijk van uw dak.

Groene rechthoekige shingles Hoofddorp

Rechthoekige shingles

Rechthoekige shingles zijn dakshingles in, erg verassend, rechthoekige vorm. Dit is de meest gangbare en veilige vorm en staat goed op ieder dak. Deze vorm is het meest populair en wordt vaak gekozen bij grote en moderne daken.

Zwarte beverstaart dakshingles hoofddorp

Beverstaart shingles

Beverstaart dakshingles worden ook wel ronde dakshingles genoemd. De kenmerkende afronding en overlappende ligging van de plaatjes geeft een wat landelijke uitstraling. Deze shingles worden voornamelijk voor de wat kleinere daken gebruikt zoals tuinhuisjes.

Zeshoekige shingles Hoofddorp

Zeshoekige shingles

De zeshoekige of hexagonal shingles zijn symmetrisch gevormd en hebben 6 zijdes. Deze vorm is minder populair dan bijvoorbeeld de rechthoekige vorm maar kan een dak wel een unieke uitstraling geven.

Verschillende kleuren

Dakshingles bestaan in ontzettend veel verschillende kleuren, u heeft dus veel vrijheid voor de keuze. De meest gangbare kleuren zijn zwart, rood en groen. Maar ze zijn er ook in opvallende kleuren zoals roze of lichtblauw!

Dakshingles laten plaatsen in Hoofddorp? Kies voor Top Dakdekker Hoofddorp

Wilt u dakshingles laten plaatsen of wilt u meer informatie? Kies dan voor ons dakdekkersbedrijf in Hoofddorp! Wanneer u contact met ons opneemt koppelen wij u aan een vakkundige specialist. Deze adviseert u graag. Ook kunt u bij ons een geheel vrijblijvende, gratis offerte aanvragen. Bel op nummer 023-2661441 of vul het contactformulier in.