Dakbedekking

Dakbedekking plaatsen in Hoofddorp

Een groot deel van het werk als dakdekker betreft het plaatsen, repareren of vervangen van dakbedekking. Er zijn veel verschillende materialen die gebruikt kunnen worden, welk type het meest geschikt is hangt vooral af van het soort dak.

Dakbedekking voor platte daken in Hoofddorp

Top Dakdekker Hoofddorp is gespecialiseerd in dakbedekking voor platte daken. Hiervoor kunnen wordt meestal gebruik gemaakt van 3 verschillende soorten materialen.

  • Bitumen: bitumineuze dakbedekking is het meest voorkomend in Nederland. Het is een duurbaar op aardolie gebaseerd materiaal. Daklekkage zal minder snel optreden. Ook is het vuurbestendig, niet toxisch (minder belastend voor het milieu) en relatief makkelijk te plaatsen. Het materiaal wordt overigens ook gebruik voor asfalt wegen.
  • PVC: PVC is een type kunststof. Het materiaal kan bijvoorbeeld als luchtdoorlatende plaat (of koepel) gebruikt worden. Ook is het mogelijk om PVC folie te gebruiken. PVC is waterdicht, licht reflecterend en onderhoudsvriendelijk maar wel tijdrovend om te plaatsen.
  • EPDM: EPDM is een waterdichte soort rubber. Het materiaal is nagenoeg onderhoudsvrij, heeft een lange levensduur en is erg sterk. Een groot voordeel is ook dat het beloopbaar is. Het materiaal wordt veel gebruikt als ondergrond voor groene daken.

Dakbedekking voor hellende daken in Hoofddorp

Wij weten ook onze weg met hellende of schuine daken. Deze daken worden doorgaans op 3 verschillende manieren bedekt.

  • Metaalplaten: schuine daken kunnen met verschillende soorten metalen platen worden bedekt. Aluminium, Zink of Koper worden hiervoor met name gebruikt. Deze soort dakbedekking gaat erg lang mee en wordt nu meestal vanuit stijloogpunt geplaatst.
  • Dakpannen: met dakpannen is iedereen wel bekend. Bij dakpannen wordt er meestal gekozen uit 3 soorten: keramisch, beton of leien.
  • Dakshingles: dakshingles zijn duurbaar en makkelijk te plaatsen. Meestal worden ze gemaakt van bitumen en je ziet ze bijvoorbeeld ook veel terug op tuinhuisjes.
  • Rieten daken: rieten daken waren vroeger het goedkoopst maar stralen nu luxe uit. Riet kan alleen gebruikt worden bij daken met hellingshoek van 45 graden. Aan deze landelijke look hangt wel een hoger prijskaartje en het plaatsen is ook erg specialistisch werk. Wij plaatsen deze daken zelf niet maar kunnen u wel adviseren.

Uw dakbedekking in Hoofddorp nu laten plaatsen, repareren of renoveren

Wil u uw dakbedekking in de regio Hoofddorp nu laten plaatsen, repareren of renoveren? Dan zijn wij u graag van dienst. Vraag nu een gratis offerte en dakinspectie aan om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.